Lázár Zsigmond

A borfesztiválok hegedűseA Borra- való hegedűművésze, lelke, aszúesszenciája, kezéből gazdagok a dallamok! Billentyűsként könnyűzenei, hegedűsként komolyzenei formációkban muzsikált, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem matematika-ének szaka abszolválásával párhuzamosan a konzervatóriumban elvégezte a zeneszerzés szakot. Megismerkedésünk napján is úgy hegedülte a népdalokat, hogy elfelejtettem énekelni, csak hallgattam. Játszott, dobolt, sírt és nevetett a hegedűn, szinte felrobbant a szoba a hangoktól.

Zenélt többek között Nikola Parovval, Dresch Mihállyal, Szokolay Dongó Balázzsal, Palya Beával, az Etnofon Társulattal, Presser Gáborral, írt és hangszerelt filmzenét is ( Mihályfy Sándor: Ábel Amerikában című tévéfilmhez ) zeneszerzői munkái elsősorban színházakhoz kötik.

Kompozícióival találkozhatunk a Közép-Európai Táncszínházban, a temesvári Csiky Gergely Színházban, a Honvéd Táncszínházban, a Nemzeti Színházban,  volt zenei vezető a a Veszprémi Petőfi Színházban és a Centrál színházban.