Borra-Való

Borravaló zenekarIsten hozott na meg a két jó lábad! Ez a kedvenc feliratom egy badacsonyi pince bejáratánál…milyen igaz! Köszöntelek kedves látogató, nem kérdem mi végre tévedtél ide, örömmel fogadlak. A mi életünk rajza picit más lesz, mint a megszokott száraz tényeken alapuló: zenésztársaimat a saját szűrőmön keresztül mutatom be.

Tovább is van mondjam még? >>>

 

 

Almus

Borravaló AlmusA Borra-való megálmodójaként hálás vagyok a sorsnak amiért rátaláltam arra az útra, ahol a hagyományok ötvözhetőek az újszerűséggel s kedvemre barangolhatok zenei műfajok között illetve olyan zenésztársakkal feledkezhetek önfeledt játékba, akikkel nem szűnik bennem az öröm. Népzenei hagyományokból merítve születnek a dalok átjárja őket a bor s az életöröm.

Almus >>>

 

 

Lázár Zsigmond

Borravaló ZsigaA Borra- való hegedűművésze, lelke, aszúesszenciája, kezéből gazdagok a dallamok! Billentyűsként könnyűzenei, hegedűsként komolyzenei formációkban muzsikált, majd a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem matematika-ének szaka abszolválásával párhuzamosan a konzervatóriumban elvégezte a zeneszerzés szakot. Megismerkedésünk napján is úgy hegedülte a népdalokat, hogy elfelejtettem énekelni, csak hallgattam. Játszott, dobolt, sírt és nevetett a hegedűn, szinte felrobbant a szoba a hangoktól.

Zsiga >>>

 

Horváth György

Borravaló GyuriHorváth György, úriember, akinek szőlővirág illata van! Az együttes gitárosa húsz éve jegyezte el magát a zenével. A Kőbányai Zenei Stúdióban végzett gitár szakon. Számos együttesben megfordult, legkiemelkedőbbnek a Besh o Drom zenekart tartja, de járt már a 2012-es Eurovízió elődöntőjében a Monsoonal. Zeneszerzőként közreműködött Kocsis Tibor (2011-es  X-Factor első helyezett) és a Borra-Való együttessel gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki, mely jelenleg aranykorát éli.

Gyuri >>>

 

Perger Guszty

Borravaló GusztyGuszty az életvidám, végtelenül toleráns ritmusember, aki minden kezébe kerülő tárgyon ritmust kelt. A végtelen nyugalom embere, ő a mérleg nyelve és igazi hedonista. Kamaszkorom óta ismerem, amióta beleszerettünk a latin zenébe. 1990-ben tagja lett a Latin Combo Bandnak. 1993-ban a latin tánczene vonalát követve megalapította a Salsa Fresa nevű együttest. 1995-ben lett session zenész, azóta számos magyarországi zenekarral dolgozott:

Guszty >>>

 

Szőke Péter

Borravaló PetiSzőke Peti a sűrű vörösbor erejével és tartásával ad biztos támaszt a dallamoknak. Basszusgitárosként játékától válnak testessé és méllyé a „rozésan könnyed” bordalok, amelyektől így mozdulnak igazán táncra a lábak. Csodás és örömteli találkozásunkból egy olyan Borra-Való együttes kerekedett, amelyet mindig is szerettünk volna.

Peti >>>